XVI. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi

Marmara Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Türk-Alman Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 8-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen XVI. Uluslararası Türk Germanistik Kongresi 10 farklı ülkeden gelen 130’u aşkın katılımcının yoğun ilgisi ile gerçekleştirilmiştir.

Türk Germanistler Derneği (GERDER) himayesinde gerçekleşen kongrenin açılışı 8 Mayıs’ta M.Ü. Göztepe Yerleşkesinde yapıldı. Marmara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü temsilen Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesini temsilen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevinç Arı, Türk Germanistler Derneğini Temsilen Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Öncü, Goethe-Institut İstanbul’u temsilen Enstitü Müdürü Mani Pournaghi Azar ve Avusturya Kültür Ofisi İstanbul’u temsilen Kültür Ofisi Müdürü Silvia Neureiter açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından konuk konuşmacılar Paderborn Üniversitesinden Prof. Dr. Michael Hofmann ve Bielefeld Üniversitesinden Prof. Dr. Jutta Hartmann tarafından bilimsel sunumlar yapıldı.

Üç gün süren kongrede, Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili Eğitimi ve Almanca Mütercim ve Tercümanlık alanlarında çalışan akademisyenler Germanistik’in farklı alanlarında gerçekleştirdikleri 110’u Almanca, 20’si Türkçe yapılan sunumları ile bilime katkı sağlamıştır.

Kongrede bilimsel faaliyetlerin yanı sıra kültürel faaliyetler de düzenlenmiştir. 8 Mayıs’ta Avusturyalı yazar Alois Hotschnig tarafından M.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan okuma etkinliği, 9 Mayıs’ta Türk-Alman Üniversitesi’nde sahnelenen Türk halk oyunları gösterisi, akşam saatlerinde düzenlenen boğaz gezisi ve 10 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi’nde gerçekleşen ve kongrenin yurt içi ve yurt dışı Germanistik camiası için anlam ve önemini ele alan kapanış toplantısı katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılanmıştır.

Açılış Konuşması YB - Geniş Plan.jpg (297 KB)   Açılış Konuşması Yasemin Balcı.jpg (226 KB)

Açılış Konuşması Sevinç Arı.jpg (210 KB)   Açılış Konuşması Mehmet Tahir Öncü.jpg (213 KB)

Açılış Töreni

xd.png (783 KB)              Screenshot 2023-06-09 191930.png (406 KB)

Screenshot 2023-06-09 190837.png (544 KB)                                               WhatsApp Image 2023-06-09 at 15.59.43.jpeg (162 KB)

Kongre Sunumlarından Kareler

PHOTO-2023-05-11-19-17-59(3).jpg (235 KB)   PHOTO-2023-05-11-19-17-56(1).jpg (215 KB)

Alois Hotschnig - Kitap Okuma Etkinliği

Türk Halk Oyunları 2.JPG (3.75 MB)

Türk Halk Oyunları Gösterisi

Boğaz Turu 3.JPG (2.43 MB)   Boğaz Turu.JPG (2.89 MB)

Boğaz Turundan Kareler

fa097649-4fae-4dbe-8083-0862aab2ceaa.jpeg (532 KB)

Kongrede Emeği Geçen Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencileri

ve Bölümün Akademik Kadrosu

Bu sayfa Alman Dili ve Edebiyatı tarafından en son 09.06.2023 19:38:20 tarihinde güncellenmiştir.